セロリの生姜醤油漬け Celery pickled with ginger&soy sauce
2011-09-08(Thu)
セロリと生姜、どちらも香りの強いものですが、意外にこれがあうんです。
簡単にできて、箸休めになります。
お試しください。
醤油、みりんとおろした生姜を混ぜます。
そこに刻んだセロリを加えます。
冷蔵庫で数時間おいてできあがり。
生姜のかわりに、辛子でも美味しいです。
冷蔵庫にいれておけば、2、3日もちます。
でも、きっとあっという間になくなります。
It is a Japanese pickled vegetable.
Pickle cut celery in soy sauce,mirin and grated ginger.
Keep it cool in the refrigerator for a couple of hours.
- 関連記事
-
- 油揚げの葱味噌焼き Deep-fried tofu with negi-miso (2011/09/11)
- さつまいものサラダ Sweet potato salad (2011/09/10)
- セロリの生姜醤油漬け Celery pickled with ginger&soy sauce (2011/09/08)
- 厚揚げの煮物 Boiled deep-fried tofu (2011/09/07)
- 葉ねぎの肉味噌のせ Boiled green onion with miso sauce (2011/09/06)
スポンサーサイト