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切り干し大根と椎茸の煮物 Boiled dried radish and mushroom


10月だというのに真夏日!
用事があって北の丸公園に出かけてきたのですが、大勢の親子連れでにぎわっていました。

切り干し大根は戻し、椎茸は細切りにし、厚揚げは刻みます。
鍋に、出汁と材料全部を入れて、蓋をして火にかけます。
煮立ったら火をとめて、そのまま少しおき、切り干し大根がふっくらしたらできあがり。

日本酒によーくあいます。
椎茸は干し椎茸でも美味しいです。

Although it is October,today is a hot day.

Soak dried radish.
Cut mushroom and deep-fried tofu.
Place the dashi broth and them in a pot,then cover and heat.
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プロフィール

さえこ Saeko

Author:さえこ Saeko
東京池袋にある割烹もり山を経営しています。
趣味は日本舞踊(坂東胡さ枝)と長唄三味線、和裁、旅行などなど。
I'm a Japanese restaurent MORIYAMA's owner and chef in Ikebukuro,Tokyo.
I have a lot of hobbies,playing Nihon buyo(Japanese traditional dance),playing the syamisen, sewing kimono and traveling around the world.

池袋 もり山 ホームページ
Moriyama homepage

http://moriyama.tokyo/'




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