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れんこんのお焼き Fried lotus root
写真 (1)
一年中出回っていますが、レンコンはこれからが旬です。
レンコン畑での収穫はテレビでしか見たことがないのですが、腰ぐらいまで泥につかって大変そうです。
ありがたく、いただきます。

レンコンはたわしで洗って酢水につけ、すりおろします。
刻んだ青ネギと、片栗粉、塩少々を加えて、ざっくり混ぜます。
フライパンに油を多めにしいて、生地を流し込み、両面焼きます。
すりおろした生姜をのせてできあがり。

片栗粉でなくても、小麦粉やいま流行りの米粉でもだいじょうぶです。
生姜醤油で食べると、もっちりしていてとってもおいしい。
見た目は悪いですが、おすすめです。

I hear only Japan and China are the consumer of lotus root.
Have you ever had it?
It looks bad but tastes good.

Soak some lotus roots in vinegar and grate.
Add salt,chopped green onion and starch(or wheat flour or rice powder),and then mix.
Put much oil in the frying pan, add the dough and fry.
Serve with soy sauce and grated ginger.



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プロフィール

さえこ Saeko

Author:さえこ Saeko
東京池袋にある割烹もり山を経営しています。
趣味は日本舞踊(坂東胡さ枝)と長唄三味線、和裁、旅行などなど。
I'm a Japanese restaurent MORIYAMA's owner and chef in Ikebukuro,Tokyo.
I have a lot of hobbies,playing Nihon buyo(Japanese traditional dance),playing the syamisen, sewing kimono and traveling around the world.

池袋 もり山 ホームページ
Moriyama homepage

http://moriyama.tokyo/'




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