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人参としらたきのきんぴら Fried carrot and konnyaku
写真
冬らしい天気の休日となりました。
ここのところ忘年会続きという方も多いのではないでしょうか。
そのせいか、こんにゃくが食べたくなって、今宵はこんな酒肴です。

人参は千切りにします(これはシリシリしました(沖縄のスライサーです))。
糸こんにゃくは、食べやすい長さに切ります。
フライパンに油を熱して、鷹の爪と人参を入れて炒めます。
続いて糸こんにゃくとかつお節をいれ、油がまわったら、醤油をまわしかけます。
水分がなくなるまで炒めてできあがり。

人参の甘味で、醤油だけで十分おいしいです。
今日から3日間、スカイツリーが一部点灯されています。
冬の夜空にきれいです。

Today is a wintry holiday.
Do you attend many year-end parties?
Today's recipe is not heavy.

Cut some carrots.
Heat oil in pan, and add the carrots and red pepper.
Then add some noodles made of konnyaku and dried bonito flakes.
Add soy sauce and stir-fry until almost no liquid remains.
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プロフィール

さえこ Saeko

Author:さえこ Saeko
東京池袋にある割烹もり山を経営しています。
趣味は日本舞踊(坂東胡さ枝)と長唄三味線、和裁、旅行などなど。
I'm a Japanese restaurent MORIYAMA's owner and chef in Ikebukuro,Tokyo.
I have a lot of hobbies,playing Nihon buyo(Japanese traditional dance),playing the syamisen, sewing kimono and traveling around the world.

池袋 もり山 ホームページ
Moriyama homepage

http://moriyama.tokyo/'




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