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親子煮 Cooked chiken and eggs
写真(3)
年末に向けて、少しずつ冷蔵庫の中を空にしていっています。
今宵は葱と玉子があったので、こんな酒肴を作ってみました。

鍋に、水、醤油、みりん、酒を入れて火にかけます。
煮立ったら、一口大に切った鶏肉を入れます。
鶏肉の色がかわってきたら、斜め切りにした葱を加えます。
葱がくたっとしたら、溶きたまごを加えます。
玉子がゆるく固まったらできあがり。

たくさんの葱もべろりと食べられます。
温かいご飯にのせれば親子丼です。

Put soy sauce,mirin and sake into the pot with water and boil.
Add chicken cut into bite-size pieces and the long green onions cut diagonally until cooked.
Pour beaten the eggs and boil them until the eggs are half-cooked.

Oyakodon or "parent and child" is a dish in which cooked chicken and eggs are put in the bowl.
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プロフィール

さえこ Saeko

Author:さえこ Saeko
東京池袋にある割烹もり山を経営しています。
趣味は日本舞踊(坂東胡さ枝)と長唄三味線、和裁、旅行などなど。
I'm a Japanese restaurent MORIYAMA's owner and chef in Ikebukuro,Tokyo.
I have a lot of hobbies,playing Nihon buyo(Japanese traditional dance),playing the syamisen, sewing kimono and traveling around the world.

池袋 もり山 ホームページ
Moriyama homepage

http://moriyama.tokyo/'




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三菱総合研究所 編著 『フロネシス06』 消費のニューノーマル
2011年8月発売
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