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焼きおにぎり茶漬け Roasted rice ball with green tea
写真(4)
今日は今年にはいって初の満月。
空気が澄んでいるので、きれいにお月さんがみえます。
でもちょっと雨が恋しいこのごろです。

温かいごはんをおにぎりにして、グリルで醤油を漬けながら両面焼きます。
器にいれて、熱い緑茶を注ぎます。
韓国のりをのせてできあがり。

お酒の〆や、休みの日のお昼ご飯にもぴったりです。
わさびをのせても美味しいです。
ちなみにお茶は、巣鴨にある冠城園のものが多いです。
老舗のお茶屋さんで、海外からのお客さんも多いそうです。

Onigiri(rice ball) is Japanese traditional food, which makes a good packed lunch for sandwich.

Make onigiri.(Cup your top hand over and your bottom hand under the rice, pressing down on the top and bottom at once, to form the onigiri's thickness.)
Roast it and add some soy sauce.
Put it in the bowl and pour green tea.
Top with Korean seaweed.

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プロフィール

さえこ Saeko

Author:さえこ Saeko
東京池袋にある割烹もり山を経営しています。
趣味は日本舞踊(坂東胡さ枝)と長唄三味線、和裁、旅行などなど。
I'm a Japanese restaurent MORIYAMA's owner and chef in Ikebukuro,Tokyo.
I have a lot of hobbies,playing Nihon buyo(Japanese traditional dance),playing the syamisen, sewing kimono and traveling around the world.

池袋 もり山 ホームページ
Moriyama homepage

http://moriyama.tokyo/'




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三菱総合研究所 編著 『フロネシス06』 消費のニューノーマル
2011年8月発売
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