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大根と豚肉のスープ Radish and pork soup
写真
日曜日に梅を見ようと、湯島天神にいったのですが、まだ全然咲いていませんでした。
今年は河津桜も遅いとか。
木々にとっても寒い冬です。

大根は厚めにいちょう切りにします。
鍋に、油を熱して、大根に軽く焦げ目がつくまで炒めます。
水と豚肉(これはシチュー用です)を入れて、蓋をして煮ます。
火がとおったら、塩で味付けます。
器に盛り、胡椒をひいてできあがり。

大根と豚肉だけで十分に出汁がでて美味しいです。
湯島天神は、受験生でいっぱいでした。
ちょっと懐かしかったです。

It's really cold this winter.
When I went to the Yushima Tenjin, plum blossoms did not bloom yet.

Cut radishes into thick slices then quarter them.
Saute radishes in oil until browned.
Add water and pork and boil.
Season with salt.
Serve the soup and add pepper.
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プロフィール

さえこ Saeko

Author:さえこ Saeko
東京池袋にある割烹もり山を経営しています。
趣味は日本舞踊(坂東胡さ枝)と長唄三味線、和裁、旅行などなど。
I'm a Japanese restaurent MORIYAMA's owner and chef in Ikebukuro,Tokyo.
I have a lot of hobbies,playing Nihon buyo(Japanese traditional dance),playing the syamisen, sewing kimono and traveling around the world.

池袋 もり山 ホームページ
Moriyama homepage

http://moriyama.tokyo/'




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三菱総合研究所 編著 『フロネシス06』 消費のニューノーマル
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