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クレソンとベーコンの炒め物 Sauteed watercress with bacon
写真
今日はひな祭り。
とはいえ、特別になにもせず、小さな土雛だけ飾っています。で、毎年旧暦の雛の節句まで飾るのです。
お三味線の稽古で遅くなったので、今宵もこんな簡単酒肴です。
赤ワインにぴったりです。

ベーコンは一口大に切り、クレソンは刻みます。
フライパンに油を熱してベーコンを炒め、焦げ目がついたら、強火にしてクレソンを加えてさっと炒めます。
胡椒をふってできあがり。

ベーコンに塩気があるので、塩は様子見て。
名古屋の実家にいたころ、クレソンは庭に雑草のように生えてました。
そろそろ、芽吹いてくるころでしょか。

Today is Hinamatsuri(the Festival of Dolls). Also called Girls' Day Festival, this is the day on which wishes are expressed for the future happiness of girls.
I am not a "girl" anymore,but I set up dols.

Cut watercress and bacon.
Fry the bacon in a pan,then add watercress and stir-fry.
Season pepper.

It goes with red wine.
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プロフィール

さえこ Saeko

Author:さえこ Saeko
東京池袋にある割烹もり山を経営しています。
趣味は日本舞踊(坂東胡さ枝)と長唄三味線、和裁、旅行などなど。
I'm a Japanese restaurent MORIYAMA's owner and chef in Ikebukuro,Tokyo.
I have a lot of hobbies,playing Nihon buyo(Japanese traditional dance),playing the syamisen, sewing kimono and traveling around the world.

池袋 もり山 ホームページ
Moriyama homepage

http://moriyama.tokyo/'




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