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煮たまご Flavored eggs

暑いぐらいの一日でした。
こんな日はまだ少し明るくて、でも子どもたちが家路に帰るくらいのころに、ビールを開けるのが幸せです。
そんなときの酒肴に。

半熟ゆで卵をつくり、殻をむきます。
醤油、酒、水、砂糖と八角を鍋にいれ、一煮立ちさせます。
ゆで卵を一晩つけて、できあがり。

うまく殻がむけなかったのと、タッパーでつけたので、こんなムラになってしまいました。
でも、味は抜群です。

When I have breakfast at foreign hotels,I like eggs.
But I have not eaten flavored eggs.

Boil the eggs and peel off the eggshell.
Simmer water,soy sauce,sake sugar and Chinese star anise in a pot.
Turn off the heat and soak eggs in sauce for a half day.
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プロフィール

さえこ Saeko

Author:さえこ Saeko
東京池袋にある割烹もり山を経営しています。
趣味は日本舞踊(坂東胡さ枝)と長唄三味線、和裁、旅行などなど。
I'm a Japanese restaurent MORIYAMA's owner and chef in Ikebukuro,Tokyo.
I have a lot of hobbies,playing Nihon buyo(Japanese traditional dance),playing the syamisen, sewing kimono and traveling around the world.

池袋 もり山 ホームページ
Moriyama homepage

http://moriyama.tokyo/'




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三菱総合研究所 編著 『フロネシス06』 消費のニューノーマル
2011年8月発売
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