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豆腐とあおさのお吸い物 tofu and seaweed soup
写真 (2)
食べ物にだんだんとにおいがなくなっているように思います。
トマトくささや人参くささといったものは、受けないのでしょうか。
ワカメなど海藻もしかり。
でもこれは青くささがありました。

かつおと昆布で出汁をとります。
出汁を沸騰させて、絹ごし豆腐を加え、塩と醤油少々で味付けます。
洗ったあおさを入れてできあがり。

昔アイルランドにいったとき、海岸にたくさんの海藻がありました。
でも、アイルランドの人は食べないそうです。
食文化って面白いです。

Put the tofu into the dashi broth and boil.
Add salt and a little soy sauce.
Add seaweed(the aosa).

In Japan we eat seaweed.
But in Ireland, I hear they do not have a custom to have seaweed.
The differences in food culture is fun.
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プロフィール

さえこ Saeko

Author:さえこ Saeko
東京池袋にある割烹もり山を経営しています。
趣味は日本舞踊(坂東胡さ枝)と長唄三味線、和裁、旅行などなど。
I'm a Japanese restaurent MORIYAMA's owner and chef in Ikebukuro,Tokyo.
I have a lot of hobbies,playing Nihon buyo(Japanese traditional dance),playing the syamisen, sewing kimono and traveling around the world.

池袋 もり山 ホームページ
Moriyama homepage

http://moriyama.tokyo/'




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