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おくらの梅おかか和え Okra with umeboshi and dried bonito shavings
写真
立秋なのに暑いといっていたら、東京は、夜半からぐっと涼しくなりました。
夜中涼しくて布団をかけたぐらいです。
でも涼しさは一時的。体調を崩さないようにしないとです。

オクラはへたをとって刻みます。
刻んでたたいた梅干、おかかと醤油少々で和えます。
できあがり。

とっても簡単ですが、酒肴にも箸休めにもぴったりです。

Yesterday is the beginning of fall.
Perhaps because of that,it is much cooler than yesterday.

Cut the okra.
Mix them with dried bonito shavings,minced umeboshi(salted cherry blossoms) and soy sauce.

It goes with cold sake.
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プロフィール

さえこ Saeko

Author:さえこ Saeko
東京池袋にある割烹もり山を経営しています。
趣味は日本舞踊(坂東胡さ枝)と長唄三味線、和裁、旅行などなど。
I'm a Japanese restaurent MORIYAMA's owner and chef in Ikebukuro,Tokyo.
I have a lot of hobbies,playing Nihon buyo(Japanese traditional dance),playing the syamisen, sewing kimono and traveling around the world.

池袋 もり山 ホームページ
Moriyama homepage

http://moriyama.tokyo/'




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三菱総合研究所 編著 『フロネシス06』 消費のニューノーマル
2011年8月発売
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