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松野醤油@京都 soy sauce maker Matsuno syoyu @Kyoto
松野醤油屋2s8
京都の伯父からの定番お土産は、松野醤油の柚子ぽんず。
創業は文化2年(1805年)とのことでいったいどんなお店なのだろうと思い、伯父に頼んで写真を撮ってきてもらいました。

This is a traditional soy sauce maker"Matsuno syoyu"in Kyoto,which was established in 1805.
My uncle lives near it.These pictures were taken by him.

松野醤油屋1s8
どっしりとした構えに風格が感じられます。
前の道路は鷹峯街道といい、少し先には光悦寺があります。
その先は京見峠を越えて周山街道へつながるそうです。

The stately building is in Takagamine,the northwest of Kyoto city.

松野醤油屋煙突
煙突。
old chimney.

醤油樽
杉樽。
Japanese cedar barrels.

形あるものはいつか無くなるものだけれど、でもやはりいつまでも残っていてほしいです。
Everything is vanity,but I hope historical buildings like this remain forever.
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プロフィール

さえこ Saeko

Author:さえこ Saeko
東京池袋にある割烹もり山を経営しています。
趣味は日本舞踊(坂東胡さ枝)と長唄三味線、和裁、旅行などなど。
I'm a Japanese restaurent MORIYAMA's owner and chef in Ikebukuro,Tokyo.
I have a lot of hobbies,playing Nihon buyo(Japanese traditional dance),playing the syamisen, sewing kimono and traveling around the world.

池袋 もり山 ホームページ
Moriyama homepage

http://moriyama.tokyo/'




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